Alternativ till WP Engine: Fördelarna med att välja Kinsta

Om du letar efter ett alternativ till WP Engine för WordPress-hosting, kan Kinsta hjälpa dig. Vår unika och kraftfulla lösning för hanterad WordPress-hosting drivs uteslutande av Google Cloud Platform och är optimerad för hastighet och prestanda. Det skiljer sig från allt annat som du kan hitta. Låt oss utforska varför!

Introduktion

WP Engine är en av pionjärerna inom branschen för hanterad WordPress-hosting. Marknaden för hanterade hosting-lösningar har dock utvecklats kraftigt och skapat många olika användningsområden och behov.

Kinsta har å andra sidan varit verksamt i 8 år och är känt för webbplatsprestanda i toppklass, support i världsklass och den kraftfulla MyKinsta-instrumentpanelen som gör webbplatshanteringen till en barnlek. Mer än 25,800+ kunder över hela världen, inklusive några av de största företagen i världen, förlitar sig på Kinstas hosting-tjänster.

Vi vet att vardagliga WordPress- och webbplatsanvändare letar efter en alternativ hosting-lösning till WP Engine. Ett alternativ som kombinerar högsta möjliga prestanda med förstklassig säkerhet och support, och vi kan garantera att Kinsta tillhandahåller allt (och mer) av detta.

Vi bytte från WP Engine till Kinsta, och det har gett en dramatisk förbättring av hastigheten på vår WordPress-webbplats. Även Kinsta’s supportteam har varit fantastiskt!

Sean Stevens
Sean Stevens från Immerse Education

Hur Kinsta fungerar jämfört med WP Engine

Kinsta drivs uteslutande av Google Cloud Platform och Googles Premiumnivånätverk, vilket gör det möjligt för oss att maximera hastigheten, prestandan och säkerheten för vår infrastruktur. Alla webbplatser hos Kinsta skyddas även av vår premium Cloudflare-integrering på enterprise-nivå som är 100% kostnadsfri för alla kunder. Den inkluderar en säker brandvägg, HTTP / 3-support, DDoS-skydd och en mängd andra fördelar.

När det gäller servicetillgänglighet garanterar Kinsta en drifttid på 99.9% medan WP Engine ligger på 99.95% (exklusive vad de kallar ”Ursäktad stilleståndstid”). Detta innebär att hosting av din webbplats där potentiellt kan leda till upp till 5x driftstoppsperioder jämfört med Kinsta.

Även om WP Engine också använder Google Cloud Platform är topp-produkter som C2-beräkningsoptimerade virtuella datorer och premiumnivånätverk inte tillgängligt i alla planer. Detta innebär att WP Engine endast ger dig tillgång till C2-maskiner om du har Premium- eller dedikerade anpassade planer.

Det kan även intressera dig att veta att WP Engine räknar in alla iscensättningar i deras diskutrymme. Kinsta gör det istället enkelt för dig att köpa det kostnadseffektiva diskutrymmestillägget och fortsätta attanvända din nuvarande plan.

Vi är även stolta över att vara den högst rankade hanterade WordPress-hosten på G2, världens ledande webbplats för jämförelse och granskning av mjukvara:

#1 WordPress Hostingleverantör av G2

Njut av en 20% snabbare hemsida genom att enkelt flytta från WP Engine till Kinsta

Migrating from wp engine to kinsta

Vi mätte 3,200+ migrationer under en tremånadersperiod. I genomsnitt upplevde klientsajter som kom från WP Engine till Kinsta 20% snabbare laddningstider.

Hur är detta möjligt? Våra kunder tycker om:

Migrera från WP Engine till Kinsta problemfritt med vår kostnadsfria expertmigreringstjänst. Med vår 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti kan du testa tjänsten och förbättrade hastigheter helt riskfritt. Du förlorar bara om du inte ger detta ett försök!

Låt oss ta en titt på några av de stora skillnaderna mellan Kinsta och WP Engine:

 • Kinsta stöder 35 datacenter i Google’s globala nätverk, medan WP Engine endast stöder 11 Google Cloud Server-platser. Till skillnad från Kinsta tar WP Engine extra betalt för att hosta din webbplats på vissa platser.
 • Kinsta använder C2-beräkningsoptimerade virtuella datorer (GCP:s snabbaste servrar) i alla planer på platser som stöds. I våra tester fann vi att virtuella C2-datorer är upp till 200 % snabbare än GCP:s sämre datorer. WP Engine erbjuder C2-virtuella datorer på sina dyra ”avancerade” planer, och deras lägre nivåplaner får nöja sig med mindre robusta servrar.
 • Kinsta’s kunder får en kostnadsfri Cloudflare-integrering med brandvägg på enterprise-nivå och DDoS-skydd i alla planer. WP Engine’s planer inkluderar inget brandväggsskydd om du inte köper deras ”Global Edge Security”-tillägg för att skydda din webbplats från DDoS-attacker. Detta innebär ytterligare $ 30 per månad för varje webbplats.
 • Kinsta CDN drar nytta av vår Cloudflare-integrering och dess världsomspännande nätverk som sträcker sig över nästan 200 städer i mer än 100 länder. Vi behöver inte veta var du är, för att veta att det kommer att finnas en Cloudflare-server nära dig. Detta innebär blixtsnabba serverbegäranden till din webbplats. Detta är dessutom tillgängligt utan extra kostnad i varje Kinsta-plan. WP Engine använder StackPath (tidigare känt som ”MaxCDN”) som sin CDN-leverantör som tillhandahåller cirka 50 Point of Presence (PopS).
 • Alla Kinsta’s planer inkluderar fri tillgång till vårt anpassade verktyg för övervakning av applikationsprestanda (Kinsta APM) för felsökning av WordPress-prestandaproblem. WP Engine saknar ett inbyggt kostnadsfritt APM-verktyg, de har ett webbplatsövervakningsverktyg med varierande prissättning som börjar vid $5.
 • Kinsta utför veckovisa automatiska MySQL-optimeringar på alla dina webbplatser för att optimera databasens prestanda. WP Engine erbjuder inte automatiska databasoptimeringar, detta nämns åtminstone inte på deras webbplats just nu.
 • Kinsta’s support, bestående av WordPress-experter och Linux-ingenjörer, är tillgänglig dygnet runt för varje kund via livechatt. Vi har inte ett nivåindelat supportsystem, och våra ingenjörer är erfarna och kapabla att lösa alla hosting-problem på din webbplats. Även om WP Engine också erbjuder support dygnet runt använder de ett nivåindelat supportsystem och har inte flerspråkig hjälp.
 • Kinsta erbjuder kostnadsfria migreringar från WP Engine och från andra hosting-leverantörer. Migreringar till Kinsta hanteras av en expertingenjör. Detta innebär att du kan vara säker på att din webbplats kommer att genomgå en säker migrering. WP Engine hanterar migreringar med ett DIY-plugin, vilket innebär att migreringen inte är specifikt anpassad till din webbplats.
 • Kinsta har en enkel faktureringsmodell som endast baseras på besök. WP Engine har både totala besök och bandbreddsgränser på plats i alla sina planer vilket gör det svårt att uppskatta din månadskostnad.
 • Webbplatser på Kinsta är utrustade med en självläkande PHP-funktion, och vi övervakar alla webbplatser på vår infrastruktur för drifttid 720 gånger per dag. Hos WP Engine är webbplatsövervakning endast tillgänglig i Premium- och Enterprise-planer.
 • Kinsta låter dig köra olika versioner av PHP (vi stöder PHP 8.0, 7.4 och 7.3) på varje live- och iscensättningsmiljö. Att växla mellan PHP-versioner kräver endast några klick i MyKinsta-instrumentpanelen. WP Engine har också en PHP-versionsväxlare, men vid tidpunkten för inspelningen av den här videon stöder de inte den senaste versionen av PHP.
 • Vår anpassade MyKinsta-instrumentpanel innehåller en mängd användbara webbplatshanteringsverktyg som inte är tillgängliga hos WP Engine: sök och ersätt i databasen, APM-verktyg, kostnadsfri IP Geolocation Manager, ionCube-inläsning, PHP-omstart och mer.
 • Kinsta erbjuder sex typer av säkerhetskopior: kostnadsfria automatiska /dagliga, valfria timvis, manuella, systemgenererade, nedladdningsbara och externa säkerhetskopior som automatiskt skickas till din Amazon S3 eller Google Cloud-lagring. WP Engine inkluderar endast automatiska, systemgenererade, manuella och nedladdningsbara säkerhetskopior utan inbyggt stöd för tim- eller externa säkerhetskopior.
 • För utvecklare och agenturer erbjuder Kinsta ett kraftfullt verktyg för lokal utveckling som heter DevKinsta. Med DevKinsta kan du klona och utveckla dina projekt lokalt (WordPress multisidor stöds) och skicka uppdateringar till Kinsta när du är redo. De stöder även WordPress multisidor. WP Engine är kompatibelt med Local, men deras Local Connect-funktion, som krävs för att flytta webbplatser mellan Local och WP Engine (eller annan fjärr-hosting) har för närvarande inte inbyggt stöd för flera webbplatser. Detta innebär att processen för att importera och/eller distribuera multisidor i och från local kommer att kräva en mer manuell process.
 • WP Engine inaktiverar WordPress-revideringar och tillåter inte att revideringar aktiveras i wp-config.php eller php.ini. Eftersom vi använder de snabbaste C2-maskinerna som finns tillgängliga från Google, så behöver vi inte inaktivera grundläggande WordPress-funktioner som Post Revisions. Detta är en fantastisk funktion för både utgivare och bloggare!

Pröva själv med vår riskfria 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

Kinsta är byggt för prestanda och skalbarhet

Om du letar efter en prendaorienterad och skalbar hosting kan Kinsta hjälpa dig. Vår specialbyggda hosting-plattform är optimerad för att leverera en otrolig hastighet, prestanda och skalbarhet oavsett om du driver en personlig blogg eller en e-butik som gör miljoner i intäkter. Hos Kinsta kan du skala upp och ner mellan planerna med endast några klick. Bäst av allt är att det inte finns någon stilleståndstid när du byter abonnemang, och din hosting-kostnad räknas om automatiskt!

Hos Kinsta använder vi endast de snabbaste virtuella maskinerna och den snabbaste nätverksroutningen för vår hosting-stack. Kinsta använder beräkningsoptimerade virtuella C2-datorer – det är Google Cloud Platform’s snabbaste servrar. Kinsta’s kunder kan dra nytta av C2-maskiner i alla planer från Starter till Enterprise 4 och därefter. WP Engine erbjuder endast C2-maskiner i dyra dedikerade planer.

Vi använder oss dessutom av GCP’s premiumnivånätverk (WP Engine gör inte detta), vilket säkerställer att trafiken till och från våra kunders webbplatser dirigeras runt om i världen så snabbt som möjligt. När det gäller sidladdningstider och webbplatsprestanda räknas varje millisekund!

Grunden för vår hosting-infrastruktur utgörs av högpresterande virtuella datorer som drivs av Google Cloud Platform. Utöver detta består vår högpresterande hosting-stack av arrangerade LXC-containers och LXD-hanterade hostar och väldigt finjusterade konfigurationer för Nginx, PHP och MariaDB. Vår unika containerinfrastruktur gör det möjligt för webbplatser som finns på Kinsta att automatiskt skala CPU- och RAM-användning beroende på trafikökningarna.

Kinsta är pålitligt och gör fraktändringar enkelt. Supportteamet var mycket hjälpsamma när vi behövde migrera vår blogg. A+ för deras supportteam.

Daniel Murphy
Daniel Murphy från Drift

Som en del av vår Cloudflare-integrering så sparar Edge Caching din Kinsta-webbplats/sido-cache till något av Cloudflare’s globala nätverk av 275+ datacenter.

Edge Caching ingår kostnadsfritt i alla Kinsta-planer och kräver inte ett separat plugin. Det minskar dessutom tiden som krävs för att servera cachelagrad WordPress HTML med i genomsnitt mer än 50 %!

Kinsta är tryggt och säkert

På Kinsta vet vi att säkerheten för dina data är av yttersta vikt. Av den anledningen är vi dedikerade till att tillhandahålla den säkraste tjänsten för webbhosting genom att vidta en mängd aktiva och passiva åtgärder för att skydda din webbplats.

Alla webbplatser på Kinsta skyddas automatiskt av Cloudflares brandvägg, som inkluderar ett kostnadsfritt DDoS-skydd. Med vår Cloudflare-integrering får du fördelarna med förbättrad säkerhet och prestanda utan att du behöver konfigurera ditt eget Cloudflare-konto.

Några av Kinstas viktigaste säkerhetsåtgärder inkluderar:

 • Övervakning av webbplatser varannan minut för drifttid, 720 gånger om dagen.
 • Strikta programvarubaserade begränsningar för att förhindra att skadlig kod kommer in på din webbplats.
 • Identifiering och begränsning av DDoS-attacker i realtid.
 • 2FA-stöd (Tvåfaktorsautentisering) och automatiska avstängningar för IPs som har fler än sex misslyckade inloggningsförsök på en minut.
 • Ett dedikerat säkerhetsteam för att ta itu med skadliga angripare, hacks och utnyttjanden.
 • Kostnadsfri Cloudflare-integrering med en säker brandvägg och inbyggt DDoS-skydd.
 • Automatiserade säkerhetskopior för alla planer, så att du aldrig förlorar din webbplats eller dina data. Vi lagrar även två veckors säkerhetskopior hela tiden, med möjlighet att öka datalagringen.
 • Endast stöd för krypterade SFTP- och SSH-anslutningar (ingen FTP).
 • Helt isolerade containers (LXC), med LXD för att arrangera dem så att det inte finns någon risk för korsinfektion från andra kunder.
 • Kostnadsfria Cloudflare SSL-certifikat med stöd för wildcard-domäner.
 • 100% hack-fix garanti om din webbplats blir infekterad med skadlig programvara medan du är hostad hos Kinsta.
 • Automatiska säkerhetskontroller för varje plugin som installeras för att upptäcka sårbarheter och/eller säkerhetsproblem.

I det sällsynta fallet att något skulle hända med din webbplats innebär vår säkerhetsgaranti att du får praktisk hjälp från våra ingenjörer utan kostnad. Vi återställer din webbplats och ser till att den är fri från bakdörrar som hackers kan dra nytta av.

På WP Engine har du inte tillgång till en säker brandvägg med DDoS-skydd om du inte betalar för ett extra ”Global Edge Security”-tillägg. WP Engine’s brist på upptidsövervakning för planer som inte är premium eller enterprise innebär dessutom att du kanske inte meddelas direkt om din webbplats går ner. Då måste du betala för en övervakningstjänst från tredje part.

Code Review Tools

Kinsta är Utvecklarvänligt

Kinsta-teamet består mestadels av utvecklare, vilket gör att vi kan skapa en hosting-lösning för WordPress som är skräddarsydd för utvecklare, utan att offra användarvänligheten. Allt från vår anpassade instrumentpanel till våra produkter och verktyg är byggt för att förbättra din produktivitet.

Några av de utvecklarvänliga funktionerna och verktygen som du har tillgång till som Kinsta-kund inkluderar:

 • SSH-, Git- och WP-CLI-åtkomst i alla planer.
 • Vi låter dig använda anpassade inställningar som Bedrock och Trellis, liksom start-teman som Sage.
 • Vi har WordPress-iscensättningsmiljöer med ett klick som gör att du enkelt kan omvandla ändringar från iscensättning till produktion samt en bekväm webbplatskloningsfunktion.
 • Vi låter dig köra olika versioner av PHP (inklusive PHP 8.0) för varje live-webbplats och iscensättningswebbplats och låter dig även växla mellan PHP-motorer med endast ett klick.
 • Vi lämnar inläggs- och sidrevideringar aktiverade som standard. Även om vi rekommenderar att du begränsar eller inaktiverar dessa, anser vi att detta bör vara ditt eget val.
 • Det är möjligt att ladda din webbplats via en omvänd proxy, och vi har många kunder som gör detta.
 • Vi erbjuder ett kostnadsfritt APM-verktyg (Application Performance Monitoring) för felsökning av WordPress-prestandaproblem.
 • Kinsta är helt integrerat med DevKinsta, vårt kostnadsfria lokala utvecklingsverktyg.
 • Sex olika typer av säkerhetskopior: automatiska/dagliga, varje timme, manuella, systemgenererade, nedladdningsbara och extern säkerhetskopiering till Google Cloud Storage eller Amazon S3. Du kan även återställa säkerhetskopior till iscensättning samt produktion.

Med Kinsta som hosting-leverantör har du alla verktyg som behövs för att hantera din WordPress-webbplats, oavsett din tekniska kunskap.

Trustpilots logotyp

Jag är väldigt nöjd med den kostnadsfria migreringen jag fick! Det var första gången en värd migrerade en webbplats och fick alla små detaljer korrekta utan att glömma något. De var även otroligt vänliga och tålmodiga.

Upptäck din webb-applikations prestandaflaskhalsar.

Våra experter kommer att göra en kostnadsfri effektivitets-granskning av din webbplats eller app och dela resultaten inom 24 timmar.

MyKinsta: En specialbyggd instrumentpanel för kraftfull webbplatshantering

Vi på Kinsta tror på att ge våra kunder kraftfulla funktioner för att göra webbplatshantering på WordPress till en barnlek. Vår MyKinsta-instrumentpanel är skapad med användbarhet i åtanke.

Med funktioner som sök och ersätt, tvinga HTTPS, omdirigeringar av webbadresser med IP-geolokaliseringsstöd, IP Deny, kostnadsfritt APM-verktyg (Application Performance Monitoring) och mer, har du ett brett utbud av kraftfulla verktyg för att hantera din WordPress-webbplats. MyKinsta innehåller till och med en omfattande analyspanel som ger dig insikter om viktiga mätvärden för webbplatsen

Instrumentpanelen MyKinsta.
Instrumentpanelen MyKinsta.

Låt oss ta en titt på några av de funktioner som gör vår MyKinsta-instrumentpanel så kraftfull:

 • Växla mellan olika PHP-versioner med ett klick på en knapp. WP Engine stöder endast PHP 7.3 och 7.4, medan Kinsta stöder PHP 8.0, 8.1, 8.2.
 • Ett kostnadsfritt APM-verktyg (application performance monitoring) som ger dig alla nödvändiga PHP- och MySQL-data för att felsöka WordPress-prestandaproblem. Högpresterande objektcache med vårt Redis-tillägg.
 • En inbyggd Cloudflare-integrering med optimerade inställningar för att säkra och öka prestandan på din webbplats utan att du behöver ha en separat Cloudflare-prenumeration.
 • Få detaljerad information om bandbreddsanvändning och besökare, CDN-användning, träff- och miss-frekvens för cachelagring med mera.
 • Tillgång till iscensättningsmiljöer med ett klick och möjligheten att återställa säkerhetskopior till produktion eller iscensättning.
 • Snabb phpMyAdmin-åtkomst.
 • Automatiska MySQL-databasoptimeringar.
 • ionCube-aktiverare med ett klick.
 • Kostnadsfritt Kinsta DNS (drivs av Amazon Route53) för att hantera dina DNS-poster direkt i instrumentpanelen.
 • CDN-installation med ett klick med Kinsta CDN.
 • Ett instrumentpanelsverktyg för att enkelt rensa webbplatsens cachelagring.
 • Enkel omdirigeringshantering med stöd för IP-geolokalisering.
 • Ett IP Deny-verktyg som låter dig blockera IP-adresser snabbt och enkelt innan de når din webbplats. WP Engine’s IP Deny-metod innebär att det krävs att man uppdaterar en GeoIP-databas manuellt och ställer in regler med ett WordPress-plugin (iQ Block Country), vilket motverkar syftet med att blockera IP-adresser.
 • Kostnadsfria automatiska Cloudflare SSL-certifikat med stöd för wildcard-domäner och möjligheten att importera dina egna.
 • En instrumentpanelsväxling för att aktivera WP_DEBUG-läge.
 • Lösenordsskydd för din miljö och möjligheten att stärka inloggningssäkerheten genom att lägga till dina SSH-nycklar på instrumentpanelen.
 • En flerspråkig instrumentpanel som finns tillgänglig på 10 språk: Engelska, Spanska, Tyska, Franska, Italienska, Holländska, Portugisiska, Japanska, Svenska, Danska.

Men du behöver inte bara lita på vårt ord. Prova vår instrumentpanel själv! Du kan registrera dig för ett kostnadsfritt konto och utforska det användarvänliga gränssnittet och verktygen. Då får du se med egna ögon vad som skiljer MyKinsta från konkurrenterna

På Kinsta värdesätter vi våra kunders feedback och letar alltid efter sätt att bli bättre. Av den anledningen införlivar vi ständigt de förfrågningar och den feedback som vi får för att förbättra våra produkter. Om det finns ett sätt att förbättra din upplevelse vill vi känna till det!

Expertsupport för WordPress

På Kinsta behandlar vi varje kund och varje webbplats som en uppdragskritisk prioritering, oavsett om du är en solopreneur, agentur eller ett globalt företag. Vårt supportteam av WordPress-experter är tillgängligt 24 timmar om dygnet året runt, inklusive helgdagar, helger och sena nätter (var du än är).

Med Kinsta behöver du inte oroa dig för att köra fast om du ställs inför ett brådskande problem, oavsett din plan. På Kinsta förlitar vi oss inte på ett nivåindelat supportsystem, vilket innebär att vi inte slösar bort din tid med upptrappningar och överföringar. Oavsett om du är på vår starter-plan eller Enterprise 4-plan har du tillgång till samma team av WordPress-experter.

Kinstas konverteringsfrekvens-diagram för support för WordPress-hosting
Kinstas konverteringsfrekvens-diagram för support för WordPress-hosting

Kinsta erbjuder en fantastisk produkt och en fantastisk support när detta behövs. Vi rekommenderar denna plattform mer och mer till våra kunder. Bonusen med reducerad prissättning för ideella organisationer gör det enkelt att hosta din WordPress-webbplats.

David Darke
David Darke från Atomic Smash Ltd.

Förutom en flerspråkig support och resurser som finns tillgängliga på över 10 språk är vi även stolta över att ha en initial svarstid i vår support på under två minuter!

Våra kunder kan intyga detta. Under de senaste två åren har vi behållit en genomsnittlig svarstid på mindre än 2 minuter, och fler än 97 procent av våra kunder stängde en chattsupportsession glada och nöjda.

Agenturpartnerprogram

Kinsta har ett Agentur Partner Program som är speciellt utformat för agenturer som letar efter en kraftfull och säker hosting-plattform med minimala omkostnader. Efter att du har anslutit dig till vårt Agentur Partner Program kommer din agentur att kunna fokusera på att utveckla kundprojekt och utöka sin verksamhet, medan vi hanterar hostingen.

Vårt Agentur Partner Program inkluderar även ett antal förmåner:

 • Kostnadsfri hosting för din agenturwebbplats på en Kinsta Pro-plan (ett värde på $ 70 / månad).
 • Obegränsat antal kostnadsfria migreringar för dina klientwebbplatser.
 • Möjligheten att vitmärka vårt cacherensnings-plugin med din agenturs logotyp och varumärke.
 • En månads kostnadsfri hosting. Då behöver du inte oroa dig för att betala för två hosting-planer medan du migrerar dina klientwebbplatser till Kinsta.

Som medlem i vårt agenturpartnerprogram kommer alla dina klientwebbplatser att få samma nivå av support, funktioner och verktyg som erbjuds på våra normala plan-nivåer!

Detta innebär att dina webbplatser kommer att hostas på Google Cloud Platform’s snabbaste servrar med dedikerade resurser per webbplats, och även backas upp av våra supporttekniker dygnet runt. Tack vare vårt stöd för flera användare i MyKinsta-instrumentpanelen, kan du ge instrumentpanelsåtkomst till agenturutvecklare eller direkt till dina kunder.

Kinsta har en global närvaro

Kinsta har ett massivt globalt fotavtryck, som består av 28 datacenterplatser som sträcker sig över fem kontinenter. Kinsta’s kunder har dessutom tillgång till varje datacenterplats utan några extra eller dolda avgifter.

Våra datacenterplatser inkluderar:

 • Changhua County, Taiwan
 • Hong Kong
 • Tokyo, Japan
 • Osaka, Japan
 • Seoul, South Korea
 • Mumbai, India
 • Delhi, India
 • Jurong West, Singapore
 • Jakarta, Indonesia
 • Sydney, Australia
 • Melbourne, Australia
 • Warsaw, Poland
 • Hamina, Finland
 • Madrid, Spain
 • St. Ghislain, Belgium
 • London, United Kingdom
 • Frankfurt, Germany
 • Eemshaven, Netherlands
 • Zurich, Switzerland
 • Milan, Italy
 • Paris, France
 • Tel Aviv, Israel
 • Montréal, Canada
 • Toronto, Canada
 • São Paulo, Brazil
 • Santiago, Chile
 • Council Bluffs, Iowa, USA
 • Moncks Corner, South Carolina, USA
 • Ashburn, Virginia, USA
 • Columbus, Ohio, USA
 • Dallas, Texas, USA
 • The Dalles, Oregon, USA
 • Los Angeles, California, USA
 • Salt Lake City, Utah, USA
 • Las Vegas, Nevada, USA

Till skillnad från Kinsta erbjuder WP Engine endast 11 platser från Google Cloud Platform’s globala nätverk. Vissa platser, som det populära Frankfurt-datacentret i Tyskland, kräver dessutom en plan med ”uppgraderad prissättning”.

Kostnadsfritt prestandaövervakningsverktyg

WordPress är ett dynamiskt CMS, vilket innebär att det ständigt kör PHP-kod i bakgrunden. Beroende på ditt tema och din plugin-konfiguration finns det en risk att din webbplats får en uppsvälld och ineffektiv kod.

Det är där övervakningsverktyg för applikationsprestanda (APM) kan hjälpa till. Ett APM-verktyg övervakar förfrågningar till din webbplats och spårar olika mätvärden som externa API-begäranden, databasfrågor, PHP-körningstid med mera. Med den här informationen kan du snabbt felsöka och korrigera flaskhalsar i prestandan.

Alla Kinsta’s planer har ett kostnadsfritt specialbyggt APM-verktyg som enkelt kan nås direkt i MyKinsta-instrumentpanelen. Kinsta APM ger dig viktiga WordPress-prestandainsikter utan att du behöver betala för tredjepartsabonnemang på andra APM-tjänster.

Med Kinsta APM kan du felsöka följande och mer:

 • Långsamma WordPress-plugins och teman.
 • Långa anrop till externa API:er och domäner.
 • MySQL-databasfrågor som inte är optimerade.

Till skillnad från Kinsta inkluderar WP Engine’s planer inte ett kostnadsfritt specialbyggt APM-verktyg. Detta innebär att om du har en WP Engine-plan på lägre nivå kan du inte samla in insikter om webbplatsens prestanda. WP Engine erbjuder dock ett APM-verktyg som drivs av New Relic, endast på premium- och enterprise-planer.

Optimerad för WooCommerce och Easy Digital Downloads

Som en hanterad hosting-leverantör för WordPress förstår vi vikten av en plattform som kan stödja högtrafikerade och resurskrävande e-handelswebbplatser. Vi är även medvetna om de unika och krävande utmaningar som inkluderas i drivandet av onlinebutiker. Av den anledningen har vi optimerat vår plattform för WooCommerce och Easy Digital Downloads.

WooCommerce och andra WordPress-plugins för e-handel förlitar sig starkt på CPU-prestanda eftersom de inte kan cachelagras effektivt. Här briljerar våra C2-beräkningsoptimerade virtuella datorer med en branschledande CPU-prestanda. Hos Kinsta är virtuella C2-datorer tillgängliga i alla planer från Starter till Enterprise 4 och därefter.

Våra expertingenjörer är väldigt bekanta med WooCommerce och har utvecklat ett anpassat arbetsflöde som optimerar prestandan. Här är några exempel på hur vi förbättrar e-handelsupplevelsen på WordPress:

 • Exkludering av ”Mitt konto”, kassa, varukorg och andra sidor som inte ska cachelagras.
 • Säkerställandet av en smidig utcheckningsprocess genom att automatiskt kringgå cachen för användare när ”woocommerce_items_in_cart” eller ”edit_items_in_cart” upptäcks.
 • Implementering av specifika regler för att tillåta EDD- och WooCommerce-funktioner under cachelagring på servernivå.

Även om WP Engine har speciella cacheregler för WooCommerce och Easy Digital Downloads, erbjuder de inte C2 beräkningsoptimerade virtuella datorer till alla kunder. Hos dem är Google Cloud Platform’s snabbaste servrar endast tillgängliga för dedikerade planer.

Utveckla lokalt med DevKinsta

För utvecklare och agenturer erbjuder Kinsta ett användarvänligt (men kraftfullt) verktyg för lokal utveckling som heter DevKinsta. Med DevKinsta kan du skapa WordPress-webbplatser med en fullständig hosting-stack och SSL-stöd på din lokala dator (macOS, Windows och Ubuntu) med endast några klick.

Utveckla lokalt och flytta arbetet till Kinsta med DevKinsta
Utveckla lokalt och flytta arbetet till Kinsta med DevKinsta

DevKinsta är helt integrerat med MyKinsta och Kinsta’s hosting-plattform. Detta innebär att du kan ansluta dig till 41,350+ med DevKinsta och utveckla lokalt och skicka uppdateringar direkt till en iscensättningsmiljö på Kinsta!

WP Engine är kompatibel med det lokala utvecklingsverktyget för WordPress. WP Engine’s integrering med Local stöder dock inte WordPress multisides-konfigurationer som är väldigt populära bland agenturer och utvecklare.

Om du är en upptagen frilans- eller agenturutvecklare kan DevKinstas avancerade funktioner (inklusive support för multisidor) och MyKinsta-integreringen vara en enorm tidsbesparare.

Översikt över funktionsjämförelse

Nu är det dags att ta en titt på några av de största skillnaderna mellan Kinsta och WP Engine:

KinstaWP Engine
PrissättningPlaner börjar på $ 35 / månadPlaner börjar på $ 30 / månad
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar60 dagar
Plan-nivåer10 (exklusive anpassad)5
Premium 24×7 SupportAlla planerAlla planer
Kostnadsfri Cloudflare-integreringX
Inbyggd Edge Caching275+ datacenterEj angivet
Grundläggande infrastrukturSamma i alla planer (GCP)Varierar beroende på plan
Övervakning av drifttidAlla planerX
Globala datacenter35 platser15 platser
Kostnadsfria expertmigreringarAlla planerX
Kostnadsfritt DDoS-skyddX
PHP-versionerPHP 8.0, 8.1, 8.2PHP 7.3, 7.4
Kostnadsfri Cloudflare-brandväggX
Kostnadsfritt SSL-certifikatJa (stöd för wildcard-domäner)Ja (inget stöd för wildcard-domäner)
ResursgränserBegränsas endast av PHP-bearbetareVarierar beroende på plan
Kostnadsfritt APM-verktygKinsta APMX
Support för multisidorPro-planer och högre ($ 70 / månad)Tillväxtplan och högre ($115 / månad)
IP-geolokaliseringTillägg på $40/månad
Stöd för omvänd proxyX
PrestandaanalysVarierar beroende på plan
Redis-tilläggX
New Relic (licens krävs)Varierar beroende på plan
Flerspråkig instrumentpanelEngelska, spanska, tyska, holländska, portugisiska, italienska, franska, svenska, danska, japanskaX
*WP Engine-statistik från januari 2022

Kostnadsfria migreringar från riktiga människor

Oavsett om du vill flytta en enda webbplats eller 100, erbjuder Kinsta problemfria migreringar som hanteras av våra skickliga WordPress-experter. Du behöver inte ta itu med någon komplex teknik eller riskera att förlora kritiska data.

Om du är intresserad av att flytta din webbplats till hanterad WordPress-hosting erbjuder vi ett obegränsat antal kostnadsfria migreringar från WP Engine! Hos WP Engine utförs kostnadsfria migreringar via ett WordPress-plugin, medan våra migreringar utförs av en migreringsingenjör.

Trustpilots logotyp

Fantastisk instrumentpanel! Utmärkt statistik för felsökning och snabb optimering.

För att komma igång fyller du bara i vårt formulär för begäran om webbplatsmigrering, så hör våra experter av sig för att schemalägga en tid. Sedan kan du spåra migreringens status direkt från mykinsta-instrumentpanelen.

Turboladda din innehållsleverans med Kinsta CDN

Förutom kostnadsfri bandbredd inkluderar alla Kinsta’s planer ett kostnadsfritt Content Delivery Network (CDN). Detta är ett premium HTTP/3-aktiverat CDN som levererar ditt innehåll blixtsnabbt över hela världen.

Som en del av vår Cloudflare-integrering så sparar vår inbyggda Edge Caching din Kinsta-webbplats/sido-cache till något av Cloudflare’s globala nätverk av 275+ datacenter.

När webbplatsbesökare laddar din webbplats i sin webbläsare så kommer cachelagrade svar att levereras från platsen närmast dem. Edge Caching ingår kostnadsfritt i alla Kinsta-planer och kräver inte ett separat plugin.

Vår innehållsleveransarkitektur är skräddarsydd för hög genomströmning och låg latens. Du kan aktivera CDNet direkt från MyKinsta-instrumentpanelen.

Affiliate-program med återkommande provisioner

Kinsta överträffar ständigt våra kunders förväntningar. Våra nöjda kunder är angelägna om att sprida ordet om våra produkter och tjänster, vilket har hjälpt oss att bli en av branschens snabbast växande hostar.

Detta är en av anledningarna till att vi är stolta över att erbjuda en sann vinstdelning genom vårt anpassade affiliate-program. Det är ett av de högst betalande programmen i hosting-branschen. Som partner har du möjlighet att tjäna mellan $ 50 till $ 500 i hänvisnings-provisioner, beroende på planen.

Detta är en kraftfull möjlighet till att tjäna en passiv inkomst! Du kan till och med få en 10% månatlig återkommande provision för hela livslängden för varje kund som du hänvisar till oss.

För att göra Kinstas affiliateupplevelse ännu roligare har vi specialbyggt vår egen lättanvända affiliate-instrumentpanel. Du behöver därför inte hantera komplicerade eller förvirrande tredjepartsplattformar.

WP Engine erbjuder $ 200 per ny kund eller 100% av kundens första månadsbetalning (beroende på vilket som är högst). Eftersom WP Engine inte betalar återkommande provisioner för en hänvisad kunds livstid, får du ingen passiv inkomstström av deras affiliate-program

Anslut dig till andra som byter till Kinsta

På Kinsta erbjuder vi den snabbaste och nyaste tekniken. Vi utvecklas ständigt och anpassar oss för att utnyttja de mest innovativa lösningarna som finns tillgängliga. Du kan se detta själv genom att ta en titt på våra funktionsuppdateringar!

Om du letar efter ett värdepackat, kraftfullt och mer användarvänligt alternativ än WP Engine kan Kinstas hanterade WordPress-hosting hjälpa dig.

Vi har stort förtroende för våra lösningar och vill att du ska vara 100% nöjd med din hosting. Av den anledningen erbjuder vi en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti och kostnadsfria migreringar från WP Engine. Om du är redo att flytta från WP Engine och byta till vår hanterade hosting-plattform för WordPress kan du prova Kinsta riskfritt i 30 dagar!